Et godt klima

Klimaet i hjemmet ditt påvirker stemningen og humøret ditt mer enn du kanskje tror. Et trist og rotete hjem kan gjøre deg lite motivert til å gjøre det finere, og dette kan fort bli til en ond sirkel. Men så fort du tar det første steget blir dettere og letter å ta de neste. Bare det å vaske og lufte jevnlig, pynte opp med litt blomster og planter og ikke la ting du ikke bruker ligge og slenge kan gjøre underverker i seg selv. Hva med noen myke og fargerike puter i sofaen eller en moccamaster på kjøkkenet? Kanskje en enkelt lampe i et hjørne kan gi rommet ditt mye hyggeligere og varmere enn det var fra før? En oppussing en gang iblant skader ikke, og både speil og lyse vegger får rommet til å føles større. Allikevel er det nok best å begynne i det små først.

En hyggelig stue

Et spørsmål om tid

De siste dagene har jeg opplevd at bilen rykker og napper når jeg bruker gasspedalen. Det skjer både når jeg trykker gasspedalen inn og slipper den. Det er kjedelig når slike ting skjer med bilen for man frykter det verste men håper på det beste. Det er vel bare et spørsmål om tid før jeg må bytte bil siden den begynner noen år nå. De siste dagene har jeg gått rundt og spurt venner som er bilmekanikere om hva som kan være galt, men jeg har fått like mange svar som jeg venner som er bilmekanikere. Jeg må kjøre et godt stykke for å komme på jobb og det siste jeg ønsker er at jeg blir stående langs veien på vei hjem. Så da lette jeg og fant et bilverksted som kan hjelpe og som like greit har døgnåpen timebooking. Jeg kontaktet dem og de sa det var mest sannsynlig et filter som burde byttes. Så da holder jeg kanskje bilen en liten stund til!

En gammel folkevogn med panseret åpent

Må lære meg å lage kjøttkaker

Uansett om jeg er på vei til USA eller om jeg er hjemme, så må jeg jo ha mat. Det har liksom ikke vært helt meg å lage mat, og jeg lurer på om jeg er typen som heller spiser ute enn å lage maten selv. Men nå har jeg innsett at man må jo kunne noe selv også. Og så har jeg tenkt på at det er på tide å lære seg å lage kjøttkaker. For jeg elsker kjøttkaker og broren min elsker dem også, og han er enda verre enn meg. Det jeg har innsett, er at jeg ikke har allverdens kjøkkenutstyr. Hva skal jeg med dét, liksom. Vel, nå vet jeg det. Jeg skal lage kjøttkaker. Så nå tråler jeg nettet, og har blant annet funnet frem til Kitchentime.no. Egentlig er det veldig gøy, føler at det er en helt ny og spennende verden som har åpnet seg for meg. Hva med deg? Liker du å lage mat?

Kjøttbolle i panne

Gratulerer med dagen

Var ikke helt planlagt å poste noe i dag, er jo tross alt 17.mai. Likevel her sitter jeg. Venter egentlig på å bli hentet, da jeg skal spise middag med noen venner i dag. Satt å leste nyheter på nett, og vet ikke helt hva jeg egentlig tenker om New York turen for øyeblikket. Skjer mye rart i verden for tiden. Gleder meg som en unge, men lurer på om jeg burde hatt en bedre reiseforsikring. Har sjekket rundt om, men har ikke pengene til en skikkelig en. Kunne selvsagt tatt opp et forbrukslån på noen få kroner…

Du lurer kanskje på hvorfor jeg trenger mer enn en vanlig forsikring? Det har seg slik at jeg har betalt turen via kredittkort, dermed har jeg forsikring gjennom kortet. Leste gjennom vilkårene og innser at det er mye som ikke dekkes av denne forsikringen. Derfor vurderer jeg en ekstra. Har liten lyst til å må bruke av reisekassen om uhellet er ute.

Bilderesultat for reiseforsikring

Den broren min altså…

Jeg er forferdelig glad i broren min, men av og til gjør han meg gal. Han elsker å ringe meg for å bare snakke om ting jeg ikke aner hva er. Det er ikke lange samtaler, heller ikke ofte han gjør det. MEN – når han gjør så kjører han på og jeg slipper ikke til med et eneste ord. Denne ukens samtale var en monolog om coilovers. Det vil si han begynner med å spørre hvordan det står til, før jeg rekker å svare begynner han. «Du forresten, tenkte kjøpe nye coilovers. Lurer på hvor det er best bestille disse? Du bruker jo nettet mye, kanskje du har kommet over noen gode til en rimelig pris?». Før jeg i det hele tatt rekker si noe kjører han på med mer, for så å si «Må stikke, vi snakkes». Hva gir du meg…

Det må nevnes at han gjør ikke dette bare til meg. Vennene hans er utsatt for akkurat samme samtalene, men om andre temaer. Nå som skinny-jeans er på tur ut hadde han en monolog til en kompis om dette. Kan man annet enn å le? 😉 Det er jo tross alt morsomt med humoristiske folk, og practical jokes er egentlig de beste.

Her er en min absolutte favoritt, ja foruten broder’n 😉

 

Nytt moteår er her

2017 tror jeg blir et spennende moteår på mange måter. Trendene med skinny-jeans er i endring til mer løse modeller. Looken fra 80-tallet er mer fremtredende, samt at man ser en del nye ting. Hva som vil slå an hos Ola Nordmann er ikke enkelt å forutsi. Vi er ofte litt mer jordnære enn mange andre land. Kanskje ikke så merkelig med et være vi har. Kan ikke stylte avgårde på smale høye hæler på isglatte veier, eller ha bare skuldre i snøstorm. Likevel, vi er faktisk trendy. Vi bar lager vår egen vri. Jeg er full av ideer til nye kreasjoner. Noe hentet hos andre og noe fra eget «skattekammer». Du får bare følge med på veien…

Til min store overraskelse har jeg også lært at bildeler kan være mote. Bare på en litt annen måte, spesielt gjelder det alt man ser utenpå bilen. Har ikke tenkt på det før jeg satt sammen med noen venner i romjulen og de diskuterte alt fra bilelektronikk til lakk. Litt spennende egentlig. Hadde vært moro designe noe utfra det de snakket om. Lage et lite prosjekt for spesielt interesserte…

Bilderesultat for inspirasjon

 

Siste rest

Vet ikke om dere husker det, men jeg begynte så smått med julegavene allerede i oktober. Har handlet det meste på nett, og nå har jeg kun en god venninne igjen. Til henne blir det noe skikkelig flott, og noe jeg vet hun ønsker seg. Hun har helt dilla på et kjøkkenmerke som heter le creuset. Jeg skal innrømme jeg hadde ikke hørt om det før hun begynte å snakke om dette. Så da blir det noe derfra til henne. 

De fleste andre begynner julestresset nå. Jeg nærmer meg ferdig, selv på jobb. De fleste som ville ha noe spesielt til jul eller et julebord har fått antrekkene sine, og jeg kan nyte roen. Deilig :) Det er kun litt «kose-baking» og litt pynt, og så er det jul. Tar helt ferie fra jobb og skal bare lade batteriene og kose meg. Tar ferie fra bloggen og 😉 så.. får allerede ønske deg og dine en god jul og et godt nyttår <3

Bilderesultat for jul

 

Galskap eller kunst

Når man tar et søk på Google får man opp de merkeligste ting. I dag har jeg studert merkelige antrekk. Det er overhodet ikke vanskelig å skjønne at folk flest rister på hodet, av en del av det som vises frem på catwalken. Nå er det heldigvis slik at klærne på catwalken ofte er symbolske og mer en form for kunst enn rettet mot bruk. Vi som jobber med klær og mote finner mange gode ideer også i de mest vanvittige antrekk :)

Ta en titt, ville du vurdert dette som klær eller kunst?

Bilderesultat for crazy outfits

Bilderesultat for crazy outfits

Bilderesultat for crazy outfits

Nye planer

Bilderesultat for forbrukslån

Har lekt med noen ideer en stund. har lyst til å utvide litt virksomheten noe. har familie nordpå som har sagt seg villige til å hjelpe til med en avdeling der oppe. Blir ikke som en butikk, men et sted hvor du kan få hjelp til å finne det du trenger, få hjelp til å ta målene dine og videre. Deretter går bestillingen online her til meg. Kostbart blir det heller ikke, men noen kroner ekstra krever det. Banken min kommer neppe til å bite på denne ideen. Sjekker derfor muligheten til å bruke forbrukslån. Renten er høyere enn ordinære banklån, men likevel ikke så ille om man finner riktig bank. Pris på folkia lån så veldig dyrt ut med en gang, men med den korte nedbetalingen så ble det ikke så ille som jeg trodde. Skal fundere litt mer på dette… men tenk om det ble en suksess? Er nok bedre å angre på noe jeg gjorde enn å angre på at det ikke ble noe av..